Le nom de scène:
Rob van der Wildt
Nom réel:
Rob van der Wildt
E-mail:
robvanderwildt (at) telenet.be
Pays de résidence:
Belgium
Téléphone:
+3232358977
Portable:
+323486151260
Adresse postale:
Antwerp
Nationalité:
Belgium
Ville:
Antwerp
Spectacles:

SCROOGE!

The Fairy Queen

Bomen van verhalen

Verhaal van Grimm

De Pentamerone

Aeneas

Some literature programmes

Audience:
Adults
 
Curriculum:

Born in 1947. Self educated as a performer and storyteller.

Ik ben van 1947, getogen Nederlander, met Antwerpse en Klein-Brabantse roots. Sedert eind jaren 1960 ben ik aanwezig in de straten van Antwerpen.

Ik heb in mijn leven een wat meanderend parcours gevolgd: typograaf, corrector, redacteur, tekstschrijver, acteur, regisseur, begeleider van dramaprojecten... Tien jaar geleden ging ik aan de slag met oude mensen en maakte ik kennis met de reminiscentiemethodiek; er volgde een twaalftal spraakmakende projecten.

Een goeie vijf jaar geleden balde ik al mijn ervaringen en al mijn passies samen en begon ik zelf te vertellen. Er staan nu 325 optredens met ook weer twaalf verschillende vertellingen op de teller.

Aanvankelijk speelde ik in rusthuizen en dienstencentra, vandaag kom ik vooral in bibliotheken, culturele centra, bij culturele verenigingen en dergelijke meer.

Ik beschouw mijzelf als een autodidact. Ik maak graag gebruik van mijn door velen gewaardeerde stem, die ik als een mooi cadeau van mijn vader en moeder gekregen heb; ik vertel graag, zoals ik het vroeger heerlijk vond om hardop te mogen lezen in de klas. Ik hou van de wat langere vertelling; zoek overigens meer en meer het grotere verhaal. Het eigen verhaal daarachter?

Grote verteltheorieën heb ik niet; ik herken me in drie sleutelwoorden van de Brusselse verteller Joël Smets: humilité (nederigheid), sobriété

(soberheid) en liberté (vrijheid). Ik wil helder zijn in mijn voordracht, tussenpersoon zijn tussen verhaal en publiek, een drager, geen speler.

Rustgevend. Sfeer scheppen vind ik heel belangrijk. Ik hou het daarbij graag sober. Steeds soberder bovendien; wat ik aan attributen meesjouw wordt minder en minder. Ooit maakte ik de vertelling De vrouw van de houthakker met zogenoemde figurines, die zo in een jaszak passen; zie de foto hierboven. Binnenkort kom ik wellicht helemaal alleen... Nochtans was het samenwerken met musici in The Fairy Queen zo zalig, dat ik het dolgraag nog vaker wil doen. Wie weet.

Mijn repertoire komt los van het reminiscentieve, al blijven ouderen wellicht wel mijn belangrijkste publiek, en zoiets als terugblikken een rode draad; en dat is prima.

Deze site vertelt u meer over dit alles.

Membre de l'Réseau International des Conteurs (RIC)

International Storytelling Network
International Storytelling Network

 

Publications:

 

 

Langues:
Dutch
 
Web:
Blog:
Youtube Codes:

 

Si quiere darse de alta gratis en nuestra base de datos, rellene el formulario.
If you want to be member and be listed for free in our database, fill in this form.

Red Internacional de Cuentacuentos (RIC) :: International Storytelling Network

Email: red@cuentacuentos.eu - Aviso/Notice - FAQ